HET HYSÉN INFÖR DERBYT (Kopierad av ifkgoteborg.se

2009-05-21 - 09:54:30
 
Små detaljer och marginaler på sin sida. Svårare än så är det inte då Tobias Hysén ska förklara sin hysteriska form.
- Plötsligt studsar den där bollen din väg i alla lägen.

Då IFK Göteborgs sista träning inför derbyt mot Gais är avslutad tar det längre tid för Tobias Hysén att få duscha och äta lunch jämfört med sina lagkompisar i den blåvita truppen. Supportrar vill önska lycka till, farmor och farfar få en kram och media ha sitt.
"Tobbe" leder skytteligan (sju mål), poängligan (sju mål, en assist) och fick från Kalmars tränare Nanne Bergstrand höra att han är allsvenskans just nu vassaste lirare.
De finns fler som stämmer in i hyllningskören.
Radiosportens Per Kahl berättar att deras lyssnare röstat fram "Tobbe" som den just nu populäraste spelaren och att kollegorna utsett Blåvitts nummer sju till matchens lirare flest gånger i vår.
Nu handlar det här om en ödmjuk stjärna som svarar:
- Jättekul, men det kan vända fort. Sedan är det inte bara jag som ska hyllas. Vi är många smarta spelare där fram och ska utnyttja det genom att röra oss. Motståndarförsvararen ska inte veta om det är jag, tunge Wernbloom eller snabba Selakovic eller Söder som plötsligt dyker upp.
Då vi tar en promenad med Tobbe påpekar vi att han ser ut att ha jäkligt kul ute på planen.
src=http://www.ifkgoteborg.se/pls/portal/docs/1/3687877.JPG- Så är det givetvis. Man hamnar i flyt där det bara rullar på. Bollar som aldrig gått in tidigare sitter där bara, enkla saker som är svåra att förklara funkar bara så där. Samma saker går aldrig hem i perioder då det stämmer sämre.
Vi som såg matchen mot Kalmar noterade givetvis två drömmål, men lade också märke till detaljer. Som då snabba Hysénben jagade ifatt smålänningarnas vänsterback Stefan Larsson på en lång boll. Denne hade tänkt att bara täcka ut bollen och hålla undan sin motståndare, vilket lyckas i 999 fall av 100. Den här gången kom dock Tobias runt, petade till och fick en hörna som belöning.
- Exakt vad jag menar. Såna situationer får man med sig i medgång, det bara studsar rätt.
Förhoppningsvis är bollen på hans sida även då det är derbydags.
- Vi är ute efter revansch efter uddamålsförlusten förra hösten, det är motivation nog. Sedan blir det såklart en extra laddning kring matcherna mot Öis och Gais. Ska vi vara med i toppen då allsvenskan snart tar uppehåll är det oerhört viktigt att vinna såna här matcher.
Det blir enklare med de berömda marginalerna på sin sida.

Läs mer inför derbyt:
» När borta blir hemma

Kommentarer
Postat av: Glenn

JAAAAAA 1-0 till Götet , ja det ble 1-0 till GötetNästa derby fyller vi både arenan och gajsmåletSyns på måndag mot Malmoe

2009-05-21 | 20:41:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0